• FHC

Broedeieren

Broedeieren        

Bent u verliefd geraakt op de Friese hoenders door de prachtig mooie waaierstaarten, de bijzondere kleurschakeringen bij de gepelden Friezen of simpelweg de lekkere witte eieren van ons mooie en sterke ras? 

En heeft u ook nog eens de beschikking over een broedmachine of nog mooier, een broedse kip?

Regelmatig zijn er fokkers die broedeieren beschikbaar hebben voor liefhebbers of nog beter, nieuwe fokkers. Daarnaast hebben we de beschikking over twee fokcentra (zie https://www.friesehoenderclub.nl/index.php/fokcentra) waar ook de meeste kleurslagen in kriel en groot rondlopen.

Ben je dus op zoek naar eieren van een specifieke kleurslag, dan vind je hieronder de contactadressen die je ervoor kan benaderen:

Bosk fan Ypey /  Natuur- en Cultuurpark Vijversburg in Tietjerk

Contactpersoon Harm Jan Brink. E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoonnummer: 06-10252193

Naturij in Drachten

Broedeieren kunnen bij De Naturij besteld worden door rechtstreeks te bellen met 0512-517744

Via een fokker van een specifieke kleurslag

Kom je liever in contact met een fokker van een specifieke kleurslag, dan kan onze secretaris Pieter Jansma je vast en zeker verder helpen.

Contactpersoon: Pieter Jansma. E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoonnummer: 06-23386658